czwartek, 28 kwietnia 2016

Rama do smażenia z oliwą z oliwek - 4 pomysły na kolację z jej użyciem

W asortymencie sklepów można znaleźć różne produkty przeznaczone do smażenia. Są to oleje, margaryny, a także produkty o zupełnie innej konsystencji. Rama do smażenia z oliwą z oliwek to jeden z tych tłuszczy, który cieszy się dużą popularnością. Wykorzystując go w kuchni, można przygotować rozmaite dania idealnie pasujące na kolację.
Rama smaż jak szef kuchni z oliwą




Doskonałą propozycją jest lasagne z dynią. Potrawa ta bardzo dobrze wygląda, aromatycznie pachnie i równie dobrze smakuje.

Jednak to nie wszystko, co można przygotować, wykorzystując Ramę. Innym daniem jest, chociażby pizza. Wówczas też dobrze jest użyć Ramy do podsmażenia cebuli i czosnku, aby móc później dodać do tego przecier, tabasco, sól oraz pieprz i w ten sposób przygotować doskonały sos do posmarowania pizzy.

Na kolację można też przygotować sałatkę z pęczakiem, warzywami i wołowiną. W tym przypadku to wołowinę należy podsmażyć na danym tłuszczu.

Czy jest coś jeszcze, co można usmażyć na Ramie i jednocześnie podać to na kolację? Prawdziwi kucharze zapewne wymieniliby długą listę tych potraw. Warto natomiast wspomnieć o tagiatelle z cukinią i suszonymi pomidorami. Zabierając się za to danie, trzeba wiedzieć, że praktycznie w całości koncentruje się ono na danym tłuszczu. Najpierw podsmaża się cukinię, suszone pomidory, czosnek, a później dodaje śmietanę i inne składniki. Tym właśnie sposobem i z zastosowaniem Ramy, można przygotować tak smaczne potrawy, które będą idealnie pasować na kolację w samotności, we dwoje lub w gronie rodziny czy znajomych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz