W asortymencie sklepów można znaleźć różne produkty przeznaczone do smażenia. Są to oleje,
margaryny, a także produkty o zupełnie innej konsystencji. Rama do smażenia z oliwą z oliwek
to jeden z tych tłuszczy, który cieszy się dużą popularnością. Wykorzystując go w kuchni, można
przygotować rozmaite dania idealnie pasujące na kolację.
Doskonałą propozycją jest lasagne z
dynią. Potrawa ta bardzo dobrze wygląda, aromatycznie pachnie i równie dobrze smakuje.
Jednak
to nie wszystko, co można przygotować, wykorzystując Ramę. Innym daniem jest, chociażby
pizza. Wówczas też dobrze jest użyć Ramy do podsmażenia cebuli i czosnku, aby móc później
dodać do tego przecier, tabasco, sól oraz pieprz i w ten sposób przygotować doskonały sos do
posmarowania pizzy.
Na kolację można też przygotować sałatkę z pęczakiem, warzywami i
wołowiną. W tym przypadku to wołowinę należy podsmażyć na danym tłuszczu.
Czy jest coś
jeszcze, co można usmażyć na Ramie i jednocześnie podać to na kolację? Prawdziwi kucharze
zapewne wymieniliby długą listę tych potraw. Warto natomiast wspomnieć o tagiatelle z cukinią i
suszonymi pomidorami. Zabierając się za to danie, trzeba wiedzieć, że praktycznie w całości
koncentruje się ono na danym tłuszczu. Najpierw podsmaża się cukinię, suszone pomidory,
czosnek, a później dodaje śmietanę i inne składniki. Tym właśnie sposobem i z zastosowaniem
Ramy, można przygotować tak smaczne potrawy, które będą idealnie pasować na kolację w
samotności, we dwoje lub w gronie rodziny czy znajomych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz